top of page

День цивільного захисту

22 квітня 2021 року в нашому закладі було проведено День цивільного захисту, до якого залучалися всі учасники освітнього процесу.

До проведення Дня було розроблено документи з підготовки заходів з цивільного захисту, проведено відповідну роботу щодо створення належних умов з питань захисту учнів та працівників на випадок надзвичайних ситуацій, удосконалення теоретичних знань і практичних навичок педагогічного складу та обслуговуючого персоналу до дій у надзвичайних ситуаціях.

Головними завданнями «Дня цивільного захисту» були:

- вдосконалення учнями та педагогічним колективом теоретичних знань та практичних навичок, дій в умовах екстремальних ситуацій;

- практична перевірка здатності здобувачів освіти діяти за сигналом оповіщення цивільного захисту, користуватись засобами колективного та індивідуального захисту;

- навчання керівного та командно-начальницького складу організації та проведенню заходів цивільного захисту в освітньому закладі.

До участі в Дні цивільного захисту залучались керівний та командно-начальницький склад цивільного захисту закладу, весь постійний склад здобувачів освіти 1-11-х класів.

Класоводи та класні керівники 1-11-х класів провели бесіди та виховні години із відповідними записами у журналах реєстрації інструктажів безпеки життєдіяльності зі здобувачами освіти з питань безпечної поведінки з вибухонебезпечними предметами та під час надзвичайних ситуацій різного характеру. Були проведенні години спілкування за такими темами: «Газ у побуті», «Як треба діяти у надзвичайних ситуаціях», «Викид хлору та аміаку». «Ознаки вибухових пристроїв. Дії при виявленні вибухового пристрою або підозрілої речі», «Поведінка під час антитерористичної операції», «Рекомендації громадянам у разі загрози та виникнення НС, пов’язаної з терористичними актами (у квартирі, на вулиці, у будинку, в транспорті)».

Ужито заходів і проводилась робота по удосконаленню системи передачі сигналів цивільної оборони, інформування особового складу в разі виникнення надзвичайних ситуацій. Вживались заходи з питань підвищення сталості функціонування об’єктів цивільного захисту в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.



69 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page